Tällaisen kakun tein perheelleni pääsiäiseksi, kun äiti toivoi mascarponekakkua. Kakusta tuli tosi hyvän makuinen ja juuri sopivan pehmeä.
Pohja:
n. 200g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
5 liivatetta
3 dl kermaa
2 valkuaista
250 g mascarponea
0,5 dl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
3 dl mustikoita
Kiille:
1 dl vettä
3,5 dl mustikoita
2 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
0,75 dl sokeria
Pohja:
Murskaa keksit murusiksi. Lisää sekaan sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma omassa astiassa ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää myös mustikat tuorejuustoon (kannattaa laittaa mustikat jäisinä, jos ei halua, että seos värjääntyy siniseksi). Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseoksen joukkoon. (note to myself: kannattaa nimenomaan laittaa liivatevesi tuorejuuston joukkoon, koska valkuaiset juoksettuu, jos laittaa liivateveden lämpimänä niiden sekaan). Yhdistä sitten tämä seos kerma-valkuaisvaahtoon. Levitä täyte keksipohjan päälle tasaisesti. Laita kakku sitten hyytymään jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi.
Valmista ja lisää kiille, kun kakku on hyytynyt. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita mustikat sulamaan kiehuvaan veteen. Älä keitä. Paseeraa marjat nesteineen siivilän läpi kattilaan, jotta saat kiilteestä tasaisen. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja sokeri. Kiehauta n. 0,5 dl "mehusta" ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä seos lopun mehun kanssa. Jäähdytä seosta hetki, sillä kiillemehu ei saa olla kuumaa täytteen päälle kaadettaessa. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti