Pitkästä aikaa jotain tänne blogin puolellekin. Käsitöiden osalta on ollut vähän hiljaisempaa, koska olen innostunut tekemään 6000 palan palapeliä. Leipominenkin jäänyt vähän vähemmälle tai sitten jos olen jotain leiponut, niin lopputulos ei ole ollut julkaisukelpoinen.
Leivoin vanhoja marjoja kuluttaakseni tätä mustikkajuustokakkupiirakkaa. Tein tätä jo kerran aiemminkin, mutta piirakka oli mielestäni niin kamalan näköinen, että en kehdannut kuvia julkaista. Maku oli kuitenkin todella hyvä, joten tein tätä uudelleen, enkä anna ulkonäön enää hämätä.
Pohja
300 g digestive-keksejä
150 g margariinia
Täyte 1
600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5dl pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja
Täyte 2
300 g (2 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita murut sulatettuun rasvaan. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun uunivuuan (n. 22 x 32 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen.
Sekoita tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot. Laita ne piirakan päälle. Paista piirakkaa 40 minuuttia.
Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Leivoin vanhoja marjoja kuluttaakseni tätä mustikkajuustokakkupiirakkaa. Tein tätä jo kerran aiemminkin, mutta piirakka oli mielestäni niin kamalan näköinen, että en kehdannut kuvia julkaista. Maku oli kuitenkin todella hyvä, joten tein tätä uudelleen, enkä anna ulkonäön enää hämätä.
Ohjeen löysin alunperin Yhteishyvästä.
300 g digestive-keksejä
150 g margariinia
Täyte 1
600 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5dl pakastemarjoja
2 rkl perunajauhoja
Täyte 2
300 g (2 prk) ranskankermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita murut sulatettuun rasvaan. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun uunivuuan (n. 22 x 32 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen.
Sekoita tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot. Laita ne piirakan päälle. Paista piirakkaa 40 minuuttia.
Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta jähmettyy. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti