Tämä oli ihanan pehmeä kakku ja ihastuin tähän niin, että aion kokeilla tehdä tätä myöhemmin myös muista marjoista. Kakkua suunnitellessa oli kriteerinä pakasteesta löytyvät marjat, eikä kakussa saanut olla valkosuklaata tai tuorejuustoa. Niinpä päädyin kokeilemaan tätä kakkua. Pääsin samalla kokeilemaan myös ensimmäistä kertaa sveitsiläisen marengin valmistusta. Ranskalaista marenkia olen tehnyt aiemminkin, mutta tämä valmistustapa oli uusi. Tosi hyvin kuitenkin onnistui ja lopputulos oli ihanan pehmeä ja herkullinen.
Pohja
Pohja
1 lasi=2 kananmunaa
1 lasi sokeria
1 lasi sokeria
1/2 lasia perunajuhoja
1/2 lasia vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
Täyte
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
3 tl sitruunamehua
4-5 liivatelehteä
5 dl mustaherukoita
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
Valmista ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Paista pohja 175 asteessa kunnes kypsä (n. 15 minuuttia).
Valmista sveitsiläinen marenki. Lisää valkuaiset ja sokeri metallikulhoon. Laita metallikulho vesihauteeseen siten, että kulhon pohja ei osu veteen. Vesi saa kiehua liedellä. Sekoita seosta vispilällä samalla kun se kuumenee, kunnes seos on kuumaa (60 astetta) ja sokeri ei rahise.
Paseeraa mustaherukat, vatkaa kerma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja lisää ne sitten kuumaan sitruunamehuun.
Lisää liivateseos mustaherukkaseokseen ja yhdistä siihen myös kermavaahto ja marenki.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.
1 tl vaniljasokeria
Valmista ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Paista pohja 175 asteessa kunnes kypsä (n. 15 minuuttia).
Valmista sveitsiläinen marenki. Lisää valkuaiset ja sokeri metallikulhoon. Laita metallikulho vesihauteeseen siten, että kulhon pohja ei osu veteen. Vesi saa kiehua liedellä. Sekoita seosta vispilällä samalla kun se kuumenee, kunnes seos on kuumaa (60 astetta) ja sokeri ei rahise.
Paseeraa mustaherukat, vatkaa kerma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja lisää ne sitten kuumaan sitruunamehuun.
Lisää liivateseos mustaherukkaseokseen ja yhdistä siihen myös kermavaahto ja marenki.
Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti