Ensimmäisen äitiyslomapäivän käytin leipomiseen. Ystävänpäivän ja miehen synttäreiden takia halusin tehdä täytekakkua. Samalla sain hyvän tekosyyn kokeilla paria eri täytettä ja koristeluja.
Täytteeksi tuli mansikka- ja valkosuklaamousseja. Valkosuklaamousse oli näistä kahdesta parempaa. Mansikkamousse maistui lähinnä mansikkarahkalta. Tuo valkosuklaamousse saattaisi päätyä myös ristiäiskakkuun, mutta sille pitäisi keksiä joku toinen mousse pariksi.
Käytin kakkuun 4 munan kakkupohjaa ja tein sen pieneen vuokaan. Kakusta tuli hurjan korkea, kun väliin lisättiin mousset. Täytteet tein soveltamalla Hellapoliisin ohjetta. Tosin puolitin ainesmäärät, kun en halunnut kakusta niin isoa. Alla ohjeet, joilla täytteet tein. Jos tekisin jotain toisin, niin ehkä vaihtaisin mansikkatäytteeseen tuorejuuston ja valkosuklaatäytteeseen rahkan.
Mansikkatäyte:
4,5 liivatelehteä
1,25 dl vispikermaa
200g maitorahkaa
150 g mansikoita, soseutettuna
1 tl vaniljasokeria
1/4 dl sitruunamehua
Valkosuklaatäyte:
2,5 liivatelehteä
1,25 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1/4 dl sitruunamehua
Kakun päällä olevat ruusut tein myös itse. Haluaisin oppia tekemään hienoja koristeita sokerimassasta. Ajattelin aloittaa helpoista ja etsinkin kaupoista sopivia muotteja koristeiden tekemiseen, mutta en löytänyt mieleisiä. Siispä tein ruusut ja lehdet vapaalla kädellä. Muut koristeet on suoraan kaupan leivontaosastolta.
Kokeilin myös kaksivärisen kermavaahdon tekemistä. Se vaatii vielä harjoitusta.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti