Aloitan tämän uuden aluevaltauksen ihan perinteisellä pullalla. En ole koskaan pitänyt erityisemmin pullan leivonnasta ja aika harvoin sitä leivonkaan. Se kun tuntuu olevan niin isotöistä vaivaamisineen ja kohottamisineen. Sain kuitenkin ylimääräistä maitojauhetta, joten päätin tehdä siitä pullaa.
Ihan perinteisiä korvapuusteja ja kierrepullia en tällä kertaa halunnut tehdä, vaan lähdin netistä katselemaan jotain muuta. Päädyin sitten tekemään ekaa kertaa pullapitkoja. Harjoitteluksihan tämä eka kerta meni, mutta uskallan kuitenkin tuotokset tänne julkaista. Laitan samalla ohjeen tähän muistiin tulevia tarpeita varten.
Pullataikina
5dl vettä
0,75dl maitojauhetta
2 pussia kuivahiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kardemummaa
2 kananmunaa
12-15dl vehnäjauhoja
50g voita
Kanelitäyte
150g voita
2dl sokeria
4 rkl kanelia
Täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Näillä aineilla sain aikaan 3 pitkoa, mutta näistä tuli melko isoja. Pienempiä olisi tullut ehkä 4-5. Tein kaksi samanlaista ja yhden erilaisen.
Ensimmäiset kaksi pitkoa tein siten, että kaulitsin pitkulaisen levyn, laitoin täytteen keskelle ja leikkasin sivuille vinoja viiltoja kuten kuvasta näkyy
Kuten kuvista näkyy minä laitoin tuon toisen täytteen lisäksi yhteen pitkoon myös vaniljakreemiä. Se oli oikeastaan aika turha ja tuli jopa parempaa ilman sitä.
Toisen pitkomallin koin helpommaksi tehdä tai ainakin lopputulos oli nätimpi. Pullataikina kaulitaan ohueksi levyksi. Täyte levitetään päälle ja taikina kääritään rullalle.
Lopuksi saksilla leikataan pötköön raot, mutta ei ihan pohjaan asti.
Lopuksi osat käännellään vuorotellen molemmille puolille.
Suosittelen että ensimmäinen pitko kaulitaan suoraan leivinpaperin päälle ja toinen siirretään leivinpaperin päälle rullaamisen jälkeen. Täytettynä ja muotoiltuna leivinpaperille ja pellille siirtäminen lienee liian haastavaa ja lopputulos kärsii siirrossa.
Vielä voitelu kananmunalla ja raesokeria päälle ennen uuniin laittoa.
Lopputulos oli tosi pehmeä ja makea. Ulkonäössä on vielä parantamisen varaa, mutta maku oli hyvä.
Ihan perinteisiä korvapuusteja ja kierrepullia en tällä kertaa halunnut tehdä, vaan lähdin netistä katselemaan jotain muuta. Päädyin sitten tekemään ekaa kertaa pullapitkoja. Harjoitteluksihan tämä eka kerta meni, mutta uskallan kuitenkin tuotokset tänne julkaista. Laitan samalla ohjeen tähän muistiin tulevia tarpeita varten.
Pullataikina
5dl vettä
0,75dl maitojauhetta
2 pussia kuivahiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
2rkl kardemummaa
2 kananmunaa
12-15dl vehnäjauhoja
50g voita
Kanelitäyte
150g voita
2dl sokeria
4 rkl kanelia
Täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Näillä aineilla sain aikaan 3 pitkoa, mutta näistä tuli melko isoja. Pienempiä olisi tullut ehkä 4-5. Tein kaksi samanlaista ja yhden erilaisen.
Sen jälkeen nostelin viipaleet vuorotellen limittäin täytteen päälle
Toisen pitkomallin koin helpommaksi tehdä tai ainakin lopputulos oli nätimpi. Pullataikina kaulitaan ohueksi levyksi. Täyte levitetään päälle ja taikina kääritään rullalle.
Lopuksi saksilla leikataan pötköön raot, mutta ei ihan pohjaan asti.
Lopuksi osat käännellään vuorotellen molemmille puolille.
Suosittelen että ensimmäinen pitko kaulitaan suoraan leivinpaperin päälle ja toinen siirretään leivinpaperin päälle rullaamisen jälkeen. Täytettynä ja muotoiltuna leivinpaperille ja pellille siirtäminen lienee liian haastavaa ja lopputulos kärsii siirrossa.
Vielä voitelu kananmunalla ja raesokeria päälle ennen uuniin laittoa.
Lopputulos oli tosi pehmeä ja makea. Ulkonäössä on vielä parantamisen varaa, mutta maku oli hyvä.
- Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti