Tämä kakku oli yksi pienien tupariemme tarjottavista. Mieheni tätä toivoi, joten kivana vaimona päätin toiveen toteuttaa.
Kakku maistui aika sopivasti kahville, ei liikaa, mutta selvästi kumminkin. Ohje on oma sovellukseni
Pohja
2 kananmunaa= 1 lasi
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Mittaa kananmunat lasiin ja lisää saman verran sokeria. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut leivinjauhe ja perunajauhot siivilän läpi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista muutama minuutti 225 asteessa (kunnes saanut sopivasti väriä).
Paistamisen jälkeen pohja meinaa vähän kutistua, joten tässä kohtaa painelin sitä ja laitoin painon alle painumaan, koska pohjan tiiveys ei tässä kakussa haittaa.
Täyte
5 liivatetta
250g mascarponejuustoa
3dl vispikermaa
1dl tummaa kahvia
3rkl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa mascarpone ja sokeri.
Liuota pehmenneet liivatteet yksi kerrallaan kuuman kahvin joukkoon ja sekoita liivate-kahviseos mascarponeseokseen.
Lopuksi lisää kermavaahto ja levitä täyte tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen vuoasta irrottamista ja koristelua.
Koristeena käytin kaakaojuomajauhetta, Cadburyn maitosuklaapäällysteisiä Fingers-keksejä ja ranskanpastilleja
-Anni-
Kakku maistui aika sopivasti kahville, ei liikaa, mutta selvästi kumminkin. Ohje on oma sovellukseni
Pohja
2 kananmunaa= 1 lasi
1 lasi sokeria
1 lasi perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Mittaa kananmunat lasiin ja lisää saman verran sokeria. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut leivinjauhe ja perunajauhot siivilän läpi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista muutama minuutti 225 asteessa (kunnes saanut sopivasti väriä).
Paistamisen jälkeen pohja meinaa vähän kutistua, joten tässä kohtaa painelin sitä ja laitoin painon alle painumaan, koska pohjan tiiveys ei tässä kakussa haittaa.
Täyte
5 liivatetta
250g mascarponejuustoa
3dl vispikermaa
1dl tummaa kahvia
3rkl sokeria
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita toisessa kulhossa mascarpone ja sokeri.
Liuota pehmenneet liivatteet yksi kerrallaan kuuman kahvin joukkoon ja sekoita liivate-kahviseos mascarponeseokseen.
Lopuksi lisää kermavaahto ja levitä täyte tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen vuoasta irrottamista ja koristelua.
Koristeena käytin kaakaojuomajauhetta, Cadburyn maitosuklaapäällysteisiä Fingers-keksejä ja ranskanpastilleja
Note to myself: osta kakkupaperia niin ei tarvii käyttää rumaa leivinpaperia
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti