Tässä jo tämän vuoden toinen joulujuttu, mitä kokeilin leipoa. Kyseessä on sydämen muotoinen piparin ja tortun yhdistelmä.
Ohjeen bongasin Kinuskikissalta. Koska kyse on piparin ja tortun yhdistelmästä, nimesimme nämä pirtuiksi.
Ensin suikaloin valmiin torttutaikinalevyn viiteen osaan.
Leikkasin saman paksuiseksi kaulitusta piparitaikinasta saman kokoisia suikaleita ja asettelin torttutaikinasuikaleet piparitaikinasuikaleiden päälle ja laitoin vielä hilloa.
Sitten rullasin suikaleen molemmista päistä, nostin pellille ja nipistin alaosasta niin, että tuotteesta tuli sydämen muotoinen. Aika nopeita tehdä siis.
Nämä olivat raakana nätimpiä kuin paistettuna.
Maku oli kovin jouluinen. Itse en oikein tykkää pipareista (taikinasta vain), joten tämä oli ainakin parempaa kuin piparit, kun oli muutakin makua, eikä ollut niin kuivaakaan.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti