Tein isänpäiväksi vadelmasuklaajuustokakun. Ulkonäön puolesta parantamisen varaa on aika paljon, mutta maku oli mielestäni aika hyvä, joten siksi päätin täytteiden ohjeen tänne raapustaa muistiin.
Pohjan tein dominokekseistä
Suklaatäyte
2dl kermaa
200g maitorahkaa
120g maitosuklaata
3 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa maitoa
Vadelmatäyte
2dl kermaa
200g maitorahkaa
200g pakastevadelmia
0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl kuumaa mehua
Molemmissa täytteissä kerma vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään maitorahka ja makuaineet. Suklaa lisätään täytteeseen sulatettuna. Lopuksi kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet sekoitetaan kuumaan nesteeseen ja neste lisätään täytteeseen.
Kakun täytyy antaa hyytyä jääkaapissa 4 tuntia ennen kuin toinen täyte lisätään sekä ennen koristelua.
Tähän asti kaikki meni itselläni niin kuin strömsössä, mutta koristelusta tuli jotain ihan muuta kuin mitä kuvittelin. Pitää testata jotain muuta suklaata ensi kerralla. Tällä kertaa valitsemastani suklaasta ei nimittäin tullut sulattamalla juoksevaa, jotta sitä olisi saanut laitettua nätisti kakun päälle. Huomasin saman myös edellisellä kerralla, kun käytin kyseistä suklaata. Silloin tosin lopputulos oli niin ruma, että en kehdannut tänne sitä edes julkaista.
Pohjan tein dominokekseistä
Suklaatäyte
2dl kermaa
200g maitorahkaa
120g maitosuklaata
3 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa maitoa
Vadelmatäyte
2dl kermaa
200g maitorahkaa
200g pakastevadelmia
0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl kuumaa mehua
Molemmissa täytteissä kerma vatkataan vaahdoksi ja siihen lisätään maitorahka ja makuaineet. Suklaa lisätään täytteeseen sulatettuna. Lopuksi kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet sekoitetaan kuumaan nesteeseen ja neste lisätään täytteeseen.
Kakun täytyy antaa hyytyä jääkaapissa 4 tuntia ennen kuin toinen täyte lisätään sekä ennen koristelua.
Tähän asti kaikki meni itselläni niin kuin strömsössä, mutta koristelusta tuli jotain ihan muuta kuin mitä kuvittelin. Pitää testata jotain muuta suklaata ensi kerralla. Tällä kertaa valitsemastani suklaasta ei nimittäin tullut sulattamalla juoksevaa, jotta sitä olisi saanut laitettua nätisti kakun päälle. Huomasin saman myös edellisellä kerralla, kun käytin kyseistä suklaata. Silloin tosin lopputulos oli niin ruma, että en kehdannut tänne sitä edes julkaista.
Kommentit
Lähetä kommentti