Tässä kakku, jonka tein meille jouluksi. Ohje on taas oma sovellus. Kakusta tuli tosi pieni, joten ohjeeseen tuplasin täytteen ainemäärät.
Pohja
100g pipareita
40g voita
Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele massa vuokaan pohjalle tasaisesti.
Täyte
4 dl kuohukermaa
2 prk (=500g) mascarponejuustoa
200g pipareita
1-2 tl kanelia
3tl vaniljasokeria
1dl tomusokeria
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon murskatut piparit, mascarpone, kaneli ja sokerit.
Laita täyte pohjan päälle tasaisesti.
Periaatteessa kakun voi tehdä heti loppuun asti, koska kakkua ei tarvitse erityisesti hyydyttää, mutta itse koristelin vasta seuraavana päivänä.
Koristeluun piparitaikinaa (n. 150g)
Nonparelleja
Muutama pipari
0,5dl tomusokeria
n. 1 tl vettä
Kaulitse piparitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä juuri kakun kokoinen ympyrä. Aseta leikattu ympyrä kakun päälle (huom ei paisteta)
Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesi. Lisää vettä tarvittaessa, että sokerikuorrutus on sopivan paksuista.
Koristele kakun päällinen ja piparit sokerikuorrutuksella, nonpparelleilla ja pipareilla.
Tämä ohje tulee nyt vasta joulun jälkeen, mutta tähän voi hyvin kuluttaa viimeisiä pipareita. Tuon piparitaikinapäällisen voisi korvata myös esim kinuskilla, jos tuo taikina epäilyttää, mutta halusin itse tehdä vähän villimmän kokeilun. Toimi ihan hyvin.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti