Tämän leivonnaisen opin joskus noin 10-vuotiaana kaveriltani. Ajattelin käyttää tähän joulusta jääneitä torttutaikinalevyjä. Nämä on kyllä aina liian hyviä ja tosi helppoja tehdä.
Sarvet tehdään leikkaamalla pitkä lehtitaikinalevy pitkittäin kahtia ja kaulitsemalla se ohuemmaksi. Sitten keskelle laitetaan paistonkestävää marmeladia.
Taikina taitetaan pitkittäin kahtia siten, että hillo jää keskelle. Taikinan reunat painellaan tiiviisti kiinni, sillä marmeladi meinaa tursuta ulos paiston aikana. Sitten pötkylä muotoillaan hevosenkengän muotoon, voidellaan kananmunalla ja päälle laitetaan raesokeria.
Sarvia paistetaan 225 asteessa kunnes ovat saaneet vähän väriä.
Erittäin helppo ja nopea tehdä siis vaikka juuri ennen vieraiden tuloa.
Kommentit
Lähetä kommentti