Ensi viikolla on Runebergin päivä. Itse en oikein tykkää Runebergin tortuista. En tiedä mikä päähänpisto tämä taas oli ryhtyä niitä leipomaan. Halusin vain yllättää mieheni, koska hän tykkää niistä kovasti.
Minulla ei ollut sellaisia vuokia, joilla näistä olisi saanut korkeita, vaan tein nämä amerikkalaisiin muffinivuokiin ja käänsin tortun sitten paiston jälkeen ylösalaisin.
Jätin kostuttamatta punssilla, mutta maku oli karvasmantelin ansiosta melko oikea. Suosittelen kuitenkin käyttämään sitä punssia, jos haluaa kosteamman lopputuloksen. Tällä reseptillä torttuja tuli 12 kappaletta
200g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl korppujauhoja
1dl mantelijauhoa
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2 tippaa karvasmantelia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sitten lisää joukkoon kuivat aineet ja karvasmanteli.
Paistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Koristeluun vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta.
Minulla ei ollut sellaisia vuokia, joilla näistä olisi saanut korkeita, vaan tein nämä amerikkalaisiin muffinivuokiin ja käänsin tortun sitten paiston jälkeen ylösalaisin.
Jätin kostuttamatta punssilla, mutta maku oli karvasmantelin ansiosta melko oikea. Suosittelen kuitenkin käyttämään sitä punssia, jos haluaa kosteamman lopputuloksen. Tällä reseptillä torttuja tuli 12 kappaletta
200g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl korppujauhoja
1dl mantelijauhoa
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2 tippaa karvasmantelia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sitten lisää joukkoon kuivat aineet ja karvasmanteli.
Paistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Koristeluun vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti