Kovin harvoin olen postaillut viime aikoina. Tehdyt villasukat ei vain tule päätellyksi, eikä leipomuksetkaan ole oikein olleet jukaisukelpoisia. Nyt kuitenkin päätin julkaista kuvia leivontakokeilustani.
Sain vanhemmiltani liikaa omenia ja ne piti johonkin survoa. Tähän omenaiseen ja puolukkaiseen juustokakkupiirakkaan meni ne viimeiset. Ohje on kaimani Annin uunissa -ohjelman Anni Paakkunaisen resepti. Alkuperäisestä ohjeesta korvasin karpalot puolukoilla.
Sain vanhemmiltani liikaa omenia ja ne piti johonkin survoa. Tähän omenaiseen ja puolukkaiseen juustokakkupiirakkaan meni ne viimeiset. Ohje on kaimani Annin uunissa -ohjelman Anni Paakkunaisen resepti. Alkuperäisestä ohjeesta korvasin karpalot puolukoilla.
Pohja ja muru
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pohjataikinaan lisäksi
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
Juustokakkukerros
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kanamuna
½ dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
noin 5 omenaa
2 tl kanelia
noin 1 dl puolukoita
Noin 16 palaa (pellillinen)
Sekoita murun ja pohjan aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja jätä se sivuun odottamaan. Se on muru, joka lisätään lopuksi piirakan päälle.
Sekoita kananmuna ja kermaviili keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen taikinasta. Sekoita.
Levitä taikina pellille.
Valmista juustokakkukerros: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omenat ja puolukat keskenään.
Pese omenat ja leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omenapalat ja puolukat.
Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vähän ehkä tulee omenapiirakka korvista, mutta oli tämä ihan kiva, vähän erilainen piirakka taas.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti