Tein isäinpäiväksi ensimmäistä kertaa kalavoileipäkakkua. Aiemmin olen tehnyt vain kinkkutäytteellä, mutta se alkoi jo kyllästyttää, joten oli kokeiltava jotain muuta. Kakun sisältö jääköön tässä postauksessa vähemmälle, koska siinä ei ollut mitään erikoista. Täytteenä oli enimmäkseen savustetusta lohesta ja remouladekastikkeesta tehtyä seosta. Lisäksi vähän kurkkusalaattia ja italiansalaattia. Kakun reunat jätin kuorruttamatta, koska reunapaloja on mielestäni niin inhottava syödä, kun tuorejuustoa on niissä liikaa, jos kuorrutuksen laittaa sinnekin.
Koristelu tuotti päänvaivaa. Minulle nirsolle, kun ei kelvannut mikään ihan perinteinen kananmuna, katkarapu, oliivi yms. Päädyin siis etsimään netistä vaihtoehtoja ja löysin yhden hauskan idean.
Koristelu tuotti päänvaivaa. Minulle nirsolle, kun ei kelvannut mikään ihan perinteinen kananmuna, katkarapu, oliivi yms. Päädyin siis etsimään netistä vaihtoehtoja ja löysin yhden hauskan idean.
Kyseessä oli tuo punasipulikukka. Se on aika näyttävä, mutta siitä huolimatta helppo tehdä.
Punasipuli kuoritaan ja siivutetaan 12 osaan jättäen kanta kuitenkin ehjäksi. Sen jälkeen sipuli 15 minuutiksi 150-asteiseen uuniin, jossa se avautuu kukaksi. Uunista ottamisen jälkeen kukka aukesi vielä lisää. Tarkemmat kuvalliset ohjeet löytyy Suklaapossulta.
Alla sipuli menossa uuniin.
- Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti