Tein pääsiäiseksi persikkakääretorttua. Alunperin ohje on mangokääretortulle, mutta joku muukin oli päättänyt leipoa mangosta pääsiäiseksi, joten kaupassa ei ollut yhtäkään säilykemangopurkkia. Muistaakseni tätä tarjottiin myös minun rippijuhlissa 13 vuotta sitten, joten ohje on vanha tuttu.
Pohja
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle mantelilastuja
Täyte
1 tlk persikkaviipaleita
1dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina pellille. Ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
Valuta ja kuutioi persikat. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto, persikkakuutiot, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Levitä täyte torttupohjalle. Rullaa torttu paperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti.
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle mantelilastuja
Täyte
1 tlk persikkaviipaleita
1dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina pellille. Ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6 min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.
Valuta ja kuutioi persikat. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto, persikkakuutiot, sokerit ja sitruunamehu keskenään. Levitä täyte torttupohjalle. Rullaa torttu paperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti.
Kommentit
Lähetä kommentti