Olen alkanut jo hätähousuna miettiä ristiäiskakkuja, jotka haluaisin tehdä itse, joten tarkoitus olisi kokeilla erilaisia ohjeita tässä kevään aikana, että löytyisi juuri oikea idea ja ohje. Vieraat (ja sitä myötä syöjät) on vain näin korona-aikana kovin vähissä, joten toivottavasti ei ihan kauhean montaa testikakkua tarvitsisi tehdä.
Tein tätä mustikkajuustokakkua uudeksi vuodeksi. Ohje on oma sovellus. Pohja ja täyte onnistui tosi hyvin. Halusin laittaa täytteeseen mustikat jäisinä, jotta täyte ei värjääntyisi vaan pysyisi valkoisena. Pintakerroksessakaan ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta ulkonäön vuoksi olisi ehkä kannattanut tehdä eri tavalla. Ohje on pieneen irtopohjavuokaan sopiva. Normaalikokoiseen vuokaan ohjeen voi vaikka tuplata.
Pohja
100g Digestive-keksejä
35g voita sulatettuna
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle
Täyte
3 liivatelehteä
1 munan valkuainen
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl mustikoita
Liota liivatteet, vaahdota valkuainen, vaahdota kerma. Yhdistä valkuaisvaahto, kermavaahto, tuorejuusto, sokerit ja mustikat. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja annan hyytyä vähintään 4 tuntia.
Kiille
Mustikoita
Vettä
Hyytelösokeria
Koristele kakku mustikoilla. Valmista kiille hyytelösokerin ohjeen mukaisesti ja kaada marjojen päälle. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti