Äitienpäiväksi tein sitruunajuustokakun. Nykysin suosin liivatteettomia kakkuja, joten tein tämänkin ilman sitä ja hyvin hyytyi.
Ohje oli oma sovellus ja ihan onnistunut sellainen. Ostin lemon curdin valmiina ja se oli aika haastava levitettävä. Tein kakun 24cm irtopohjavuokaan.
Pohja
150g kaurakeksejä
50g voita
1tl vaniljasokeria
Täyte
4dl kermaa
250g mascarponejuustoa
1dl sokeria
1 sitruunan mehu
Päälle
Lemon curdia
Keltaisia,valkoisia ja mustia karkkeja koristeeksi
1. Murskaa keksit ja lisää murun sekaan sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vaahdota kerma ja lisää siihen loput täytteen ainekset. Sokeria kannattaa laittaa maun mukaan. Tuo 1dl on arvio, mutta lisäsin sitä vähitellen kunnes maku oli sopiva. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunti.
3. Levitä lemoncurd kakun päälle ja koristele karkeilla tai haluamallasi tavalla. Itse irrotin kakun vuoasta lemon curdin levittämisen jälkeen.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti