Tätä kakkua suunnittelin jo pääsiäiseksi, mutta äiti halusi muuta niin jäi sitten tekemättä. Siitä asti olen odottanut, että joku tulisi kylään ja saisin tämän kakun tehdä. Nyt viimein tuli joku käymään ja sain hyvän tekosyyn tehdä tätä.
Sain vasta vähän aikaa sitten pienen irtopohjavuokan ja tein tämän nyt siihen, jotta ei jää valtavaa kakkua yksin meidän syötäväksi. Arvioisin, että normaalin kokoiseen kakkuun ainesmäärät pitäisi tuplata.
Pohja
150g Domino-keksejä tms
50g voita
Täytevaahto
3 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
Tumma täyte
1/2 täytevaahdosta
100g suklaata
Vaalea täyte
1/2 täytevaahdosta
100g valkosuklaata
Kuorrute
1dl vispikermaa
100g maitosuklaata
Murskaa dominokeksit ja lisää murskaan sulatettu voi. Painele murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle.
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja vaniljasokeri. Jaa sitten täyte puoliksi ja lisää toiseen osaan sulatettu valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa. Levitä pohjan päälle tasaisesti ensin tumma täyte ja sitten vaalea täyte. Laita kakku sitten jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi.
Valmista kuorrute lämmittämällä kermaa kattilassa (ei saa kiehua). Lisää siihen maitosuklaan palaset. Anna suklaan sulaa kermaan. Tarvittaessa lämmitä kermaa hyvin miedolla lämmöllä. Kaada kuorrute kakun keskelle ja anna valua reunoille. Koristele kindersuklailla.
Tätä kakkua teen ihan satavarmasti vielä joskus uudestaan. Tykkäsin siitä, että kakkuun ei tule liivatetta. Maku oli myös erinomainen ja kakusta saa helposti näyttävän näköisen.
Sain vasta vähän aikaa sitten pienen irtopohjavuokan ja tein tämän nyt siihen, jotta ei jää valtavaa kakkua yksin meidän syötäväksi. Arvioisin, että normaalin kokoiseen kakkuun ainesmäärät pitäisi tuplata.
Pohja
150g Domino-keksejä tms
50g voita
Täytevaahto
3 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
Tumma täyte
1/2 täytevaahdosta
100g suklaata
Vaalea täyte
1/2 täytevaahdosta
100g valkosuklaata
Kuorrute
1dl vispikermaa
100g maitosuklaata
Murskaa dominokeksit ja lisää murskaan sulatettu voi. Painele murska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuokan pohjalle.
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja vaniljasokeri. Jaa sitten täyte puoliksi ja lisää toiseen osaan sulatettu valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa. Levitä pohjan päälle tasaisesti ensin tumma täyte ja sitten vaalea täyte. Laita kakku sitten jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi.
Valmista kuorrute lämmittämällä kermaa kattilassa (ei saa kiehua). Lisää siihen maitosuklaan palaset. Anna suklaan sulaa kermaan. Tarvittaessa lämmitä kermaa hyvin miedolla lämmöllä. Kaada kuorrute kakun keskelle ja anna valua reunoille. Koristele kindersuklailla.
Tätä kakkua teen ihan satavarmasti vielä joskus uudestaan. Tykkäsin siitä, että kakkuun ei tule liivatetta. Maku oli myös erinomainen ja kakusta saa helposti näyttävän näköisen.
-Anni-
Kommentit
Lähetä kommentti